Tel: 08-7520100 | Fri frakt på ordrar över 995 kr

Om Källmarksklinikens Ögonapotek


KällmarksKliniken är Sveriges enda specialistklinik med eget ögonapotek för patienter med torra ögon - ingen ska behöva ha problem med torra ögon!

Specialistkliniken för torra ögon


Källmarkskliniken är en specialistklinik för torra ögon i Stockholmsförorten Kista. Här ställer vi individuella diagnoser med hjälp av bland annat tårfilmsanalys, meibografi av ögats fettkörtlar samt undersökning av ögats tårkanaler. Därefter rekommenderar vi behandling och gör uppföljande undersökningar.

Rådfrågning

Har du besvär av torra och irriterade ögon? Hjälp finns att få – kontakta oss och berätta om dina symptom.

Undersökning

Det finns många bakomliggande faktorer som kan orsaka torra ögon och ofta kan flera faktorer samverka. Rätt undersökning är första steget mot lindring av besvären

Behandling

Det finns många receptfria produkter för behandling av torra ögon men den optimala behandlingen är individanpassad och baseras på den enskilda personens diagnos.

Vi på Källmarkskliniken


Fredrik Källmark

Medicine doktor, Leg.Opt, klinikchef, IRPL certifierad

Jag har mångårig erfarenhet från bl.a. St: Eriks Ögonsjukhus och som lektor och forskare vid Karolinska Institutet med torra ögon som specialitet.

Victoria Rhawi

Magister i klinisk Optometri, Leg.Opt, IRPL certifierad

Jag är utbildad vid Karolinska Institutet och har stor erfarenhet av alla typer av ögonproblem och har tidigare arbetat på St: Eriks Ögonsjukhus akutmottagning.

Sara

Koordinator

Jag har hand om all administration och är den du möter när du ringer eller kommer in till oss för att boka tid för undersökning.

Eleonor Tjerngren

Magister i Klinisk Optometri, Leg.Opt, IRPL certifierad

Jag är utbildad vid Linnéuniversitetet och Karolinska Institutet och har flera års erfarenhet av syn- och ögonhälsoundersökningar.