Fri frakt på ordrar över 1499 kr

Fredrik Källmark, specialist på torra ögon, berättar

Mellan 10-20% av Sveriges befolkning har symtom på torra ögon. Många med så lindriga yttringar att de inte stör vardagslivet men gruppen med allvarliga bekymmer växer markant. Vi på Källmarkskliniken tar detta på största allvar och vill erbjuda er som lider av torra och rinnande ögon bästa möjliga vård.

Vi kan idag hjälpa cirka 80% av patienterna med torra ögon till att helt slippa sina besvär

Torra ögon kan och bör behandlas, med rätt kunskap, modern utrustning och ett brett spektra av individuella behandlingsformer kan vi idag hjälpa cirka 80% av patienterna med torra ögon till att helt slippa sina besvär. De övriga 20% kan vi, nästan undantagslöst, hjälpa till en bättre tillvaro med markant minskade besvär.

 

Share this post5 thoughts on “Fredrik Källmark, specialist på torra ögon, berättar

 1. Har tydliga snitt i ögonen efter radiär keratotomi gjord i Moskva 1987. Har opererats i vänster öga 2014 för gula fläcken och grå starr 2015, har fått en skada på synnerven pg av högt tryck efter kortisonspruta i ögat, får ögondroppar Azarga 10 mg/ml.Resultatet efter gula fläcken operationen blev inte bra, fick vänta 1 år och 4 mån på operation. Resultat efter besök lasarettet 2011 tårvägar och tårkvalitet: Schirmer HÖ 14 mm VÖ 20 mm (5 min), Epitelscore HÖ och VÖ 1+0+0 = 1 p, Tear break up time HÖ och VÖ ca 8 sek. Tar ögondroppar Lacrimont morgon och kväll båda ögonen, samt testat många olika sorters ögondroppar dagtid, för tillfället Thealoz Duo tar även Omega 3 kapslar. Trots det är ögonen extremt torra och rinner konstant när jag är utomhus, har mest problem med det friska ögat (höger öga) känns som det skaver konstant men min ögonläkare säger att jag inte har någon skada på ögat. Är även ljuskänslig. Finns det någon annan hjälp? Jag är 65 år.

  • Hej Anita,

   Efter vad du beskriver, har du en rad olika faktorer som påverkar dina ögon och din ögontorrhet. Bara din operation med radiär keratotomi är en välkänd faktor som ofta förändrat hornhinnans känslighet och leder till besvär som du beskriver. Thealoz är en mycket bra droppe och det är bra att du tar Omega 3, men för att förstå och ringa in huvudorsaken till dina besvär bör man göra en grundlig undersökning av dina ögon och dina tår och fettkörtlars funktion. Om du är intresserad, är du välkommen att kontakta oss för att boka en tid på tel: 08-752 01 00. Vill du svara på detta meddelande är får du snabbare svar om du mailar till info@kallmarkskliniken.se
   Hälsningar
   Fredrik Källmark

 2. Hej Kristoffer,
  Clear-Eyes fungerar kärlsammandragande och slemhinneavsvällande och kan därför användas för att t.ex slippa ha tillfälligt röda ögon. Dock ska man veta att röda och kliande ögon inte behöver vara ett tillfälligt problem utan kan bero på infektion eller kvalster mm. Av detta skäl bör du låta undersöka dina ögon om ögonen fortsätter att klia och vara röda.
  Hälsningar
  Fredrik Källmark

 3. Hej
  Jag är 52 år och har haft problem med mina ögon i 5-6 år. Det senaste är att jag fått ögonlocksinflamation och att jag har rosacea. På det ena ögonlocket är det som en böld. Jag har ätit hälsokost ”membrasin” sedan maj och det har fungerat bäst (inte haft vaglar) men nu senast har jag varit på vårdcentral och fått oracea 40mg 1 tablett jag ska ta i 16 veckor (jag har precis börjat) som jag hoppas på.

  Det började med vaglar som varit envisa. Ibland har jag haft 3-4 vaglar i vardera öga. Jag har provat med tears hylo terracortril utan resultat. I ena ögat nedre kant fick jag cortison insprutat men ett par dagar senare fick jag en ny vagel bredvid.
  Jag har inte röda ögon men jag får nya vaglar hela tiden och det är som grus. Jag har varit på ögonkliniken och vårdcentralen men tycker inget är bra. Vad har du och rekommendera ?

Comments are closed.